Rotsklimmen, spoken en bier
Door: Vincent van Strien
Blijf op de hoogte en volg Vincent
22 September 2013 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
Vrijdagavond was ik eerst in de lounge met een paar studenten wezen gamen. Eén of ander schietspel, waar ik altijd heel slecht in ben :P Het was hoe dan ook wel leuk en gezellig. Na een tijdje wilde ik echter wel de stad in. Ik ben toen op advies van een student naar een nachtclub gegaan. Deze had de naam Liquid Room. Dit was nog best een leuke nachtclub, eentje waar ze niet de typische nachtclub muziek draaiden. Er werd hier namelijk voornamelijk rock en indie muziek gedraaid, muziek met gitaren dus. Ik ben hier ook behoorlijk los gegaan. Ik heb er flink staan "dansen", maar niet veel contact met mensen gemaakt. Het blijft een nachtclub en daar staat de muziek veels te hard om normaal te kunnen communiceren. Ik heb me ondanks dat prima vermaakt, maar volgende keer moet ik er met een paar mensen heen gaan en eerst gewoon een pub in.
Zaterdag heb ik lekker tot 12 uur uitgeslapen (had ik wel even nodig). Toen heb ik rustig ontbeten en ben toen naar Dean Village gegaan. Dit is een wijkje dat vroeger een industrie-dorpje was en aan de rivier Water of Leith ligt. Het heeft nog steeds de uitstraling van een oud industrie-dorpje. Ik werd er zelfs begroet met de geur van een brandende open haard, heerlijk!!! Het was een heel mooi pittoresk plekje en ondanks dat het praktisch in het centrum van Edinburgh ligt had je het idee dat het heel erg afgezonderd was. Na het dorpje een beetje te hebben bekeken ben ik nog een stukje langs de Water of Leith gelopen door een heerlijk parkje, waar je bijna het idee krijgt dat je gewoon middenin de natuur zit. Er sprong hier ook nog een hond tegen mij op die nog de kip aan mijn handen rook en dacht dat ik nog wat had.
In de avond heb ik lekker in een pub gegeten en achteraf een heerlijke whisky voor maar 3,25 pond gedronken. Toen ging ik op een ghosttour over de Greyfriars Kirkyard. Deze werd geleid door een geniaal typetje met lekker gestoorde humor. Deze tour was speciaal gericht op één wereldberoemd spook, de MacKenzie Poltergeist. Van deze deze geest zijn er één van de meeste meldingen van aangevallen mensen. Mensen met onverklaarbare krassen, striemen rond de nek en mensen die bewusteloos zijn geraakt. Klinkt gezellig toch? :p De plek waar de aanvallen altijd plaats vinden is ook een afgesloten gedeelte waar alleen deze tour toegang tot heeft. De geest vond de aanwezigheid van onze groep kennelijk prima, er was niks bijzonders gebeurd. Wel werden we aan het einde nog de stuipen op het lijf gejaagd door een man in kostuum. Leuk wat voor effect duisternis, geluid en verhaaltjes voor effect kan hebben. Ze hebben dit laatste er kennelijk later bijgevoegd, gezien veel mensen klaagden als er tijdens de tour niets gebeurde. Waar je maar over wil klagen...
Na de ghosttour ben ik nog naar The Banshee Labyrinth gegaan. Deze keer had ik met niemand afgesproken. Ik had meer het idee om daar een paar biertjes te doen en dan verder naar een andere pub of nachtclub te gaan. Toen ik even buiten stond raakte ik echter in gesprek met een leuke Schotse dame (ze had helaas al een vriend), waarmee ik later bij haar vriendengroep (ook alle dames daarvan waren al bezet) aan tafel ging zitten. Ik had weer een bijzonder gezellig avond en nieuwe mensen ontmoet. Toen we weggingen heb ik de Schotse dame nog helpen zoeken naar haar vriend in een bepaalde pub, die was echter al weg (ze had hier al rekening mee gehouden). Daarna heb ik haar nog gezelschap gehouden totdat haar zus haar kwam ophalen. Ze gaf mij nog haar nummer voor als ik nog een keer met haar en haar vrienden wilde uithangen. Al met al een leuke avond.
Vandaag werd ik rond 10 uur / half 11 wakker. Het was een heerlijke zonnige en verrassend warme dag. Er stond een zacht zuidelijk windje. Ik kon gewoon in mn t-shirtje buiten lopen. Na het ontbijt heb ik even avondeten gehaald bij de ASDA. Toen ben ik naar het centrum afgereisd om de vulkaan (niet actief) Arthur's Seat te beklimmen. Als je het ziet zou je niet zeggen dat het een vulkaan is, maar eerder een hele hoge heuvel (bijna een berg). Het was een behoorlijke klim naar de top, maar het is het meer dan waard. Het uitzicht is er echt PRACHTIG!!! Je kan over heel Edinburgh heen kijken en verder. Ik heb ook behoorlijk wat tijd op de top besteed om gewoon van het uitzicht te genieten.
Tijdens mijn klim naar beneden ben ik ook even een klein stukje van de weg afgegaan om tussen lage planten op[ het gras te liggen en sloot ik mijn ogen. Ik ben niet echt in slaap gevallen, maar het was wel heerlijk rustgevend. Het lag ook helemaal niet verkeerd.
Toen ik nog verder naar beneden was geklommen kwam ik bij een kleiner heuveltje waar mooie rotswanden aan zaten. Ik was in een actieve bui en ik kon het niet weerstaan om de wanden te beklimmen. Ik heb het op verschillende plekken gedaan en ik vond het geweldig. Ik heb me in geen tijden zo levendig gevoeld. Ik voelde me als een echte highlander.
Nu zit ik weer in mijn kleine kamertje en ga ik zo eten (het is hier een uur vroeger, dus zo laat is het ook weer niet). Dan ga ik waarschijnlijk nog even in de lounge hangen en dan niet al te laat naar bed. Morgen weer vroeg op.
22 September 2013 - 20:36
Joyce:
Klinkt als een lekker actief weekend, leuk! En relaties kunnen uit gaan... :p Maar fijn om te lezen dat je je ook in 't weekend zo heerlijk vermaakt, enjoy! -
22 September 2013 - 20:39
Sytske Van Strien:
Dat klinkt als een leuk weekend en eindekijk op archers seat. Nu weer een drukke week voor de boeg?! -
22 September 2013 - 21:17
Mario Van Strien:
Als ik het zo lees zie ik gewoon hoe zeer jij daarvan geniet, dat vliegt tussen de regels door:)
Met een whisky in onze handen vanuit een saai Holand, slainte mhath!