Biscuits, lunch and cake - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu Biscuits, lunch and cake - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu

Biscuits, lunch and cake

Door: Vincent van Strien

Blijf op de hoogte en volg Vincent

06 November 2013 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

Op maandag begon mijn werkweek weer. Ik heb weer aan mijn teachers' pack zitten werken. Ergens in de middag was er opeens telefoon voor mij. Het bleek iemand van de Metropolitan Police in Londen te zijn. Uit het politieonderzoek naar de oplichterij in mijn eerste week was namelijk gebleken dat het geld dat ik verstuurd had in Londen was opgehaald. Het onderzoek was dus van de politie van Edinburgh doorgespeeld naar de Metropolitan Police. De man stelde mij nog een aantal vragen, zoals het bedrag dat ik kwijt was en hoe ik had betaald (was kennelijk niet goed doorgespeeld). Gezien er in Londen veel van dit soort fraudes voorkomen concludeerde de agent dat er geen verder onderzoek voor mijn verloren geld zou worden gedaan. Het bedrag was hiervoor te klein en er waren te weinig duidelijke sporen om de crimineel te vinden. Jammer, maar begrijpelijk.

Op dinsdag kwam ik op mijn werk en zat er een hele kring aan conservatoren voor mijn bureau naar een scherm te kijken. Het bleek dat er een nieuw collectiesysteem werd uitgelegd dat in de musea gebruikt gaat worden. Gezien ik niet even ergens anders kon gaan zitten heb ik de sessie bijgewoond. Niet het meest interessante, maar je bent toch wel weer wat meer op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. In een tussenpauze kregen we gratis thee en koekjes, dus dat was ook niet zo erg. Na de uitleg werd er ook nog met elkaar gedeeld wat voor kennis iedereen bij verschillende conferenties had opgedaan. Dat was wel een stuk interessanter. Toen werd er mij ook nog gevraagd of ik mijn project met de groep wilde delen. Dit heb ik toen gedaan. Was wel een beetje zenuwachtig, gezien dit de eerste keer is dat ik tegen zo'n grote groep engels sprekenden mijn ideeën in het engels moest presenteren (en ook wel gezien het totaal onverwacht kwam). Maar het kwam naar mijn idee goed over en ze waren benieuwd naar hoe het er uiteindelijk uit zou zien.

Na deze sessie was het alweer tijd voor lunch en daarna kon ik dan eindelijk weer aan het werk. Rond een uur of 3 / half 4 begonnen een aantal collega's 'happy birthday' te zingen. Bleek dat de hoofd conservator van het City Art Centre jarig was. Dus toen kregen we ook nog een plak chocoladecake (met smarties en alles). Heel lekker allemaal, maar tijdens het avondeten zat ik nogal snel vol (normaal gesproken kom ik daar met veel honger aan en kan ik vrij makkelijk alles opeten).

Vandaag was het weer vooral aan het teachers' pack werken en ben ik ook nog even bij het Museum of Childhood geweest om ook meer in het museum zelf ideeën te kunnen bedenken. Dat werkt soms toch echt een stuk beter dan alleen maar achter een computer te zitten.

Nou dat was het wel weer. Zo maar even kijken wat er in de lounge aan de gang is.

• 06 November 2013 - 20:55

Joyce:

En zo werd een doodgewone stagedag toch weer een bijzondere gebeurtenis... ken jij daar eigenlijk wel 'normale' stagedagen? ;) Stoer btw dat je zonder voorbereiding over 't Teachers' Pack hebt verteld, jouw zelfvertrouwen is in Edinburgh eigenlijk best enorm gegroeid!

• 06 November 2013 - 23:23

Sytske Van Strien:

Je zult wel raar opgekeken hebben van dat telefoontje van de politie. Zo zie je maar dat er wel serieus mee om is gegaan. Helaas geen geld terug, had ik ook niet meer opgerekend hoor.
    Wat leuk dat je jouw ideeen over het Teachers pack hebt kunnen uitleggen, wel spannend zo onverwacht.

Vincent

Ik ben Vincent. Ik ben op het moment student Cultureel Erfgoed. Wat reizen betreft ben ik in op allerlei verschillende soorten reizen. Ik houd van een strandvakantie, maar stedentrips en roadtrips vind ik net zo leuk. Wat ik met name zo leuk vind aan reizen is dat je met verschillende culturen in contact komt. Ik ontdek graag andere culturen. Ook op culinair gebied ben ik zeer geïnteresseerd in de locale gerechten. Mijn favoriete vakantiebestemming is Schotland. Dit land had meteen na mijn eerste bezoek er aan mijn hart veroverd. Het heeft een hele leuke cultuur en het land op zich is gewoonweg prachtig.

Actief sinds 29 Aug. 2013