Highland Games and Drinking Ale
Door: Vincent van Strien
Blijf op de hoogte en volg Vincent
15 September 2013 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
Toen ik op het kleine stationnetje van Pitlochry uitstapte werd ik al meteen verwelkomt door het geluid van doedelzakken. Bleek dat er net een doedelzak parade door het dorp bezig was. Allemaal doedelzakbands van verschillende steden met verschillende tartans marcheerden door het dorp naar de Highland Games, elk hun eigen anthem aan het spelen. Een prachtig gezicht!!! (Niet al te jaloers worden pap ;) )
Ik volgde de parade naar het terrein. De Highland Games deden mij een beetje denken aan een atletiek toernooi (maar dan met een aantal typische highland sporten) en een kermis. Er waren namelijk allemaal kraampjes met eten en spelletjes om te doen. Erg toeristisch natuurlijk. Dit is wel de ideale plek om veel Schotten in kilts te zien. Vrijwel alle deelnemers droegen ze. Er waren een hoop onderdelen te gelijkertijd bezig, wat wel een beetje verwarrend was. De typische Highland onderdelen waren Highland dancing, doedelzoekwedstrijden (zowel solo als in groepen), gewichten werpen, kogelstoten en natuurlijk het werpen van een boomstam. Dit was wel mijn favoriete onderdeel. Het ging er hierbij niet om hoe ver de boomstam kwam, maar de boomstam moest zo recht mogelijk op de top komen te staan (en dan weer omvallen natuurlijk). Dit was zeer indrukwekkend om te zien. Ik ben niet tot het einde gebleven, gezien ik nog een lange reis naar huis moest maken. Bovendien begonnen mijn oren ook wel een beetje te zoemen van de doedelzakken. Hoe mooi het ook was.
Nou, toen was het tijd om weer te gaan drinken. Na wat fish & chips in een pub ging weer naar The Banshee Labyrinth om met de gekke metalheads te gaan drinken. Hier ging echter wat mis. We hadden niet echt een specifieke tijd afgesproken, dus ik was er van 8 tot half 11 gebleven en ze waren nog steeds niet verschenen. Toen was ik wel toe aan een andere pub en ben ik dus weg gegaan. Bleek dat zij er rond 12 uur waren. Een tijd afspreken de volgende keer dus :P
Ondanks dit heb ik een prima avond gehad. Ik was eerst naar een pub genaamd The Beehive Inn gegaan. De muziek die er gedraaid werd was een kruising (dit is alleen voor de mensen die het kennen) tussen Momfer de Mol en Antico. Ik miste toen wel even mn vrienden om lekker mee te bleren met de nummers. Verder had ik daar nog met wat leuke Schotse dames gepraat, maar die waren weer snel weg. Verder was het over het algemeen ouder volk, niet echt de mensen waar ik naar zoek.
Als laatst ging ik nog naar een andere pub toe (geen idee meer hoe die heette, maar er waren een hoop mensen van rond mijn leeftijd) Hier ontmoette ik nog drie andere Nederlanders die heel toevallig ook allemaal 23 jaar waren en hier voor studie waren. Zij hadden elkaar ook allemaal pas die avond ontmoet. Heel veel toeval dus. Ik heb verder niet echt gegevens met ze uitgewisseld, maar grote kans dat ik ze nog een keer zie.
Vandaag was voor mij lekker een rustdagje. Lekker uitgeslapen. Ilja, een mede Reinwarder is nu ook in Edinburgh aangekomen en ik ga zo met hem ergens wat eten en een pintje drinken. Verder niet al te veel denk ik.
Dat was hem weer voor vandaag. Morgen weer naar Lauriston Castle :)
15 September 2013 - 19:42
Frank:
Nou nou zo te zien vermaak jij je wel!
Hoe zit het trouwens met de wifi op de campus al een beetje verbinding?
En waar zijn de foto's van de mooie schotse vrouwen!?!?!?! -
16 September 2013 - 05:38
Joyce:
Moet elk team op de Highland Games alle onderdelen aflopen? En is Highland dancing een soort volksdansen? En wanneer ga jij je kilt kopen/laten maken met je eigen patroon?
Leuk dat je weer nieuwe kroegen hebt bezocht, leer je de stad en 't nachtleven daar steeds beter kennen. Volgende keer overigens gewoon in je uppie met de muziek meebleren! En 't verslag over de leuke Schotse dames is wel heel kort... :p Gaat die Ilja btw op dezelfde plek als jij stage lopen? -
16 September 2013 - 07:25
Sytske Van Strien:
Dat klinkt als een gaaf weekend, wel leuk dat je ook wat Nederlanders tegen het lijf loopt. Volgens mij had pap graag met je meegegaan naar de Highland games, ik ook trouwnes hoor.
Ook wel prettig een reinwarder in de buurt kun je nog ideeen uitwisselen.
XX