Een heerlijke herfstwandeling - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu Een heerlijke herfstwandeling - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu

Een heerlijke herfstwandeling

Door: Vincent van Strien

Blijf op de hoogte en volg Vincent

20 Oktober 2013 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

Vrijdag avond was weer een erg goede avond. Ik heb het vooral in The Banshee doorgebracht. In het begin was ik een tijdje alleen en gebeurde er niet heel veel bijzonders, maar rond een uur of 12/ half 1 kwamen Jim en Clayer terug uit Glasgow van een optreden van Jim's band. Jim en Clayer zijn 2 van de Pancake Clan en zijn inmiddels goede vrienden van mij geworden. Zij hadden niet heel veel geld bij hun, dus hadden ze zelf gin en frisdrank bij zich waar ze ook veel van dronken. Ik heb er ook wat van gedronken, maar het is niet echt mn favoriete drankje. Op een gegeven moment kwamen er nog een aantal andere mensen van de Pancake Clan bij en hebben we het enorm naar onze zin gehad. Toen de Banshee dicht ging zijn we nog bij een gozer thuis (die gewoon in Edinburgh woont) verder gaan drinken met een film op. Tegen een uur of 7 was iedereen toch wel echt dood op en toen ben ik maar naar de bus gegaan... en toen ben ik weer in de bus in slaap gevallen. Ik werd weer wakker op precies dezelfde plek als vorige keer in het plaatsje Preston Pans. Dat was op dat moment wat minder, maar ik kan er alweer om lachen. Uiteindelijk lag ik rond half 9 in mijn bed.

De volgende dag ging mijn wekker alweer om 11 uur gezien ik mijn zaterdag wel goed wilde besteden. Ik ben naar Rosslyn Chapel gegaan in het plaatsje Roslin. Echt een prachtige kapel is het, met name de binnenkant. Prachtig beeldhouw werk door de gehele kapel. Je kent het misschien wel van de Da Vinci Code. Je mocht helaas binnen geen foto's maken, dus ik kan de binnenkant niet met jullie delen. Op tip van Clayer ben ik daarna nog de ruïnes van Rosslyn Castle gaan bekijken. Een kleine ruïne, maar wel echt prachtig. Ik kwam er achter dat er hier ook een pad leidde naar natuur die er omheen lag. En dit was denk ik wel mijn beste ontdekking in Roslin. Een prachtig dicht bos met een rivier waar door de mens vrijwel niks aan gedaan is. De paden waren erg modderig van de regen die eerder vandaag was gevallen, maar dat gaf alleen maar meer sfeer aan het prachtige herfstlandschap. Het beste was nog wel dat ik tijdens mijn herfstwandeling vrijwel niemand ben tegen gekomen. Het enige wat ik in het bos hoorde waren de geluiden van vogels en het geweld van de rivier. Heerlijk!!! Waar ik wel van baalde was dat mijn camera tijdens de wandeling opeens raar ging doen en niet meer aan wilde (hij doet het nu gelukkig weer). Gelukkig had ik nog mijn mobiele telefoon nog waar ik foto's mee kon maken, anders had ik de mooiste plekjes van mijn wandeling niet kunnen vastleggen. Ze staan inmiddels op Facebook.

Toen ik weer thuis was heb ik maar even een dutje gedaan, gezien ik nog erg moe was van de vorige avond. Toen ben ik weer naar de stad gegaan en heb ik in The Banshee een steak gegeten en heb daarna weer gedronken. Op een gegeven moment kwam Kev binnen en heb ik de rest van de avond met hem doorgebracht. Hij was deze keer alleen, gezien hij eigenlijk met iemand anders zo uitgaan, maar deze had op het laatste moment afgezegd. Hij was dus wel erg blij toen hij mij zag. Later kwam er wel nog een andere vriend van hem die ook van heel veel van dezelfde bands als ik hield. Op een gegeven moment zijn wij ook nog naar Opium gegaan, dit is een nachtclub waar ze metal muziek draaien. (Doe dat ook eens in Nederland!!!) Best leuk, maar op een gegeven moment was iedereen gewoon te moe om te blijven. Deze keer lag ik rond 2 uur in bed denk ik, niet heel laat in elk geval.

Vandaag werd ik lekker om 1 uur wakker, wat ik wel echt nodig had. Inmiddels zijn alle studenten weer terug en ben ik met een aantal naar de ASDA gegaan om wat boodschappen te doen. Straks ga ik waarschijnlijk wel weer even in de lounge hangen, maar ik denk dat ik wel vroeg mn bed in duik. Morgen weer gewoon aan het werk.

• 20 Oktober 2013 - 20:16

Sytske Van Strien:

Zodat was weer een heftig Schots weekend, de foto's zijn werkelijk prahctig, jammer dat je binnen niet mocht fotograferen. Vanavond maar vroeg naar bed, morgen gewoon weer naar je stage.
    Wij krijgen morgen tussen 8 e 10 iemand langs van de Eneco, dus ook vroeg op.

lekker hoor al die uitstapjes in de kroeg.... klinkt errug goed !!!
    deze week heb ik te horen gekregen dt ik nog minimaal 2 jaar mag blijven op mn werk, dus goed nieuws
    en anders zou ik ook mn stage in Edingburgh gaan lopen :-)

Gaaf dat de natuur zo ongerept is daar, beter als al de aangelegde bossen in Nederland..

• 26 Oktober 2013 - 18:50

Joyce:

Slaapt die bus trouwens lekkerder dan je eigen bed? :p Maarre, afgelopen week heb ik gewoon je schrijfsels gemist... en nu is natuurlijk Kim daar gezellig; ik kijk echt uit naar je volgende blog!

Vincent

Ik ben Vincent. Ik ben op het moment student Cultureel Erfgoed. Wat reizen betreft ben ik in op allerlei verschillende soorten reizen. Ik houd van een strandvakantie, maar stedentrips en roadtrips vind ik net zo leuk. Wat ik met name zo leuk vind aan reizen is dat je met verschillende culturen in contact komt. Ik ontdek graag andere culturen. Ook op culinair gebied ben ik zeer geïnteresseerd in de locale gerechten. Mijn favoriete vakantiebestemming is Schotland. Dit land had meteen na mijn eerste bezoek er aan mijn hart veroverd. Het heeft een hele leuke cultuur en het land op zich is gewoonweg prachtig.

Actief sinds 29 Aug. 2013