Een aantal hersendodende maar nuttige dagen - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu Een aantal hersendodende maar nuttige dagen - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu

Een aantal hersendodende maar nuttige dagen

Door: Vincent van Strien

Blijf op de hoogte en volg Vincent

18 Oktober 2013 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

De afgelopen dagen was het eigenlijk niet heel erg interessant op de stage. Ik ben bijna alleen maar bezig geweest met het plaatsen van evenementen op verschillende websites ter promotie. Er zijn volgende maand namelijk enorm veel evenementen hier in Edinburgh. We hebben dan 'Scotland's Festival of History' waarbij de geschiedenis van Schotland wordt gevierd. Ook is er het festival genaamd 'The Big Draw' waarbij schilder- en tekenkunst onder de aandacht wordt gebracht. Verder is er ook nog 'Robert Louis Stevenson Day', waarbij uiteraard deze schrijver en zijn werk wordt geëerd. Dan hebben we ook nog 'Book Week', wat je zou kunnen vergelijken met Kinderboekenweek alleen dan voor iedereen. Tot slot is er ook nog 'Takeover Day Scotland', dit is een dag waarbij een hoop culturele instellingen door schoolklassen worden overgenomen. Ze doen dan bijvoorbeeld rondleidingen in een bepaald thema en in het Museum of Edinburgh hebben kinderen een hele tentoonstelling in elkaar gezet. Kortom een drukke maand. Ik zal dan ook wel wat meer interessants te doen hebben.

Voor al deze evenementen zijn er bij de instellingen waar ik voor werk heel wat evenementen. Maar om daar mensen voor te krijgen moet er natuurlijk genoeg reclame gemaakt worden. Dat heb ik dus zitten doen op verschillende websites. Het was allemaal vooral een kwestie van 'copy-paste', dus het werd nogal snel hersendodend.

In de avonden is er ook niet veel bijzonders gebeurd. Het is nu vakantie voor de meeste studenten hier, dus het is hier behoorlijk stil. Behoorlijk saai eigenlijk. Maarja, nu is het weer weekend en straks ga ik lekker een aantal biertjes in het centrum doen. En morgen ga ik dan naar Rosslyn Chapel, waar ik van de lokale mensen goede verhalen over gehoord heb. Ik kijk er erg naar uit!!!

• 19 Oktober 2013 - 10:35

Joyce:

Dat soort dagen horen nu eenmaal ook bij stage, maar zo te lezen is 't stilte voor de storm en komen er ook voor jou boeiende evenementen aan. Geniet lekker van je weekend!

Vincent

Ik ben Vincent. Ik ben op het moment student Cultureel Erfgoed. Wat reizen betreft ben ik in op allerlei verschillende soorten reizen. Ik houd van een strandvakantie, maar stedentrips en roadtrips vind ik net zo leuk. Wat ik met name zo leuk vind aan reizen is dat je met verschillende culturen in contact komt. Ik ontdek graag andere culturen. Ook op culinair gebied ben ik zeer geïnteresseerd in de locale gerechten. Mijn favoriete vakantiebestemming is Schotland. Dit land had meteen na mijn eerste bezoek er aan mijn hart veroverd. Het heeft een hele leuke cultuur en het land op zich is gewoonweg prachtig.

Actief sinds 29 Aug. 2013