Bevestiging en People's Story
Door: Vincent van Strien
Blijf op de hoogte en volg Vincent
04 September 2013 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
Verder was het vandaag op het werk vooral weer veel onderzoek doen. Ik ben met name bezig geweest met het bestuderen van educatieve programma's van andere musea. Dan kan ik daar mooi ideeën van overnemen.
Ik had vandaag wel een klein uitstapje tussendoor. Ik ging namelijk naar het People's Story Museum om daar bij een rondleiding mee te lopen. Dit museum gaat over de arme werkende inwoners van Edinburgh door de jaren heen. Het is in een heel mooi oud gebouw gevestigd waar vroeger ook een gevangenis zat (er is nog steeds een cel te bezichtigen). Toen ik daar aankwam bleek echter dat de groep wat later kwam. Toen heb ik eerst een stukje privé-rondleiding gehad van Barry. Deze man wist erg veel van het vroegere leven en gaf mij overal een uitgebreid verhaal. Hij vertelde ook dat hij zelf in een armere wijk woonde toen hij jong was en in dezelfde straat woonde als Sean Connery.
Halverwege de rondleiding moest Barry weer naar beneden, gezien de groep was gearriveerd. Deze werd door Paul rondgeleid en ik voegde me bij deze groep om nog meer interessante verhalen te horen. Toen de rondleiding was afgelopen ben ik nog een stuk van de film die zij afspeelden gaan kijken. Hierin werden allemaal mensen geïnterviewd die in de barre toestand hadden geleefd. Zeer interessant, maar ik moest ook weer terug naar mijn bureautje. Beneden had ik wel nog even met Barry gepraat die weer met allemaal boeiende verhalen aan kwam zetten.
Eenmaal terug op het kantoor kreeg ik nog een nieuwe taak aangeboden. Ik mag nu ook allemaal mensen gaan benaderen om te vragen of zij in 2014 spreker willen zijn bij het Lauriston Castle (ja, ook dit valt onder dezelfde organisatie). Iedereen bij de organisatie schijnt dol te zijn op dit kasteel. Ik ga er de laatste twee weken van september werken, ik ben benieuwd of ik er ook zo van ga houden.
Na de stage heb ik mijn spullen weer bij het hostel gelegd en ben ik weer een stukje gaan lopen. Het was heerlijk weer vandaag (23 graden) dus het was niet bepaald een straf. Deze keer was ik naar de Meadows toe gelopen. Dit is een groot park dat alleen maar uit grasvelden bestaat. Dit is tevens ook de hangplek voor vele jongeren, ik geef ze geen ongelijk. Er waren ook nog een stel dames onder begeleiding van djembe (trommel) één of andere vechtdans aan het doen (vraag me niet wat voor :P) Over het algemeen geen slecht uitzicht in het park ;)
Weer bij het hostel heb ik voor mijzelf een lekkere pittige pasta gemaakt. Was echter veels te veel, dus dat eet ik morgen weer xD
Nu is er een of andere pubquiz aan de gang in het hostelcafé. Doe voor de zekerheid maar niet mee, gezien ik niet weet tot hoe laat dit duurt (en het is bovendien al begonnen).
Well, that's all folks for today. Morgen werk ik in de avond door (tot 9 uur), dus het nieuwe verhaal komt wat later.
04 September 2013 - 22:10
Joyce:
Jeej, gefeliciteerd met je kamer! Perfect voor 't weekend, kan je 'm in 't weekend inwijden met alle leuke mensen die je op de campus (en omgeving) tegenkomt. Als btw je stage afgelopen is, ben je zelf een wandelende encyclopedie vol met boeiende verhalen... xD Ooh, en die dans zal waarschijnlijk wel capoeira zijn. -
04 September 2013 - 22:10
Irene:
Super mooi dat de verhuizing definitief is, dat is een zorg minder. Best wel erg snel gegaan. Na zo'n dag luisteren zal je wel tuut-oren hebben. Tot de volgende keer. X -
04 September 2013 - 23:07
Mario Van Strien :
Hoi hoi,
Eindelijk lukt het me om via de i-pad te reageren op je verhalen.
Wat gaaf om dit allemaal zo te lezen, ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat je het al onwijs naar je zin hebt.
Heerlijk om te lezen dat je kamer nu een feit is en fijn dat de mensen je willen helpen.
Goh, je doet zo in een paar dagen tijd al een heleboel ervaring op, ben benieuwd naar het verdere verloop van je avonturen:)
Heb je trouwens van de politie iets van een aangifte formulier gekregen?
Ik wil gaan kijken of we iets kunnen terugkrijgen via de reisverzekering, maar daar heb ik op zeker een aangifte voor nodig.
Nou veel plezier en succes en hier komt Mam nog ff.
Doei, xxx Pap
Hoi, wat gaaf dat de kamer door gaat, kijk uit naar foto,s van je kamer en de campus.
Na vier uur op pad te zijn geweest heb ik je studentenkaart in huis.
Je hebt weer een leuke dag achter de rug, kijk altijd uit naar je verhaal morgen dus later.
Slaap lekker xx