Fasionable evening - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu Fasionable evening - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu

Fasionable evening

Door: Vincent van Strien

Blijf op de hoogte en volg Vincent

05 September 2013 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

Vandaag mocht ik wat later beginnen dan normaal. Dit gezien ik in de avond ging meehelpen met een event dat tot 9 uur duurde.

Ik begon mijn dag met een tour voor basisschool leerlingen begeleid door Ernie. Voor de toer startte was het echter nogal een chaos, gezien Ernie nog met een andere tour bezig was. Eigenlijk zou deze tour ook door Lauren begeleid worden, maar zij had alleen nog maar ervaring met oudere groepen. Haar tour was dus niet bepaald geschikt voor deze 9-jarige kinderen. Er zat namelijk ook een kunstwerk in dat enigszins pornografisch was. Zoals te begrijpen was er dus wat paniek op de begane grond. Ernie liep ook nog eens uit met zijn huidige tour (hij houdt erg van praten :P).
Uiteindelijk kwam Ernie dan toch naar beneden en was de dag gered.

In de tour was het de bedoeling dat de kinderen naar een aantal schilderijen gingen kijken en hier hun mening over gingen uiten. Het was leuk om een keer een tour met jonge kinderen mee te maken, die worden veel sneller enthousiast over dingen. Dat Ernie de tour deed maakte het alleen maar beter. In het begin waren de kinderen wat verlegen, maar al snel durfden ze meer te zeggen. Ook liet Ernie mij en Lauren (die wel mee liep om mee te kijken) mee doen om zo de kinderen wat meer te stimuleren.

Na dit leuke begin van de dag ging ik weer terug aan mn research voor het Museum of Childhood. Margaret was er vandaag niet, dus ik was geheel op mezelf aangewezen. Op een gegeven moment ben ik ook maar naar het museum zelf gegaan met het huidige teachers' pack om te kijken wat ik nog aan zwaktepunten kon ontdekken. Ik ben nog extra lang in de poppententoonstelling blijven hangen, gezien dit toch een bijzondere en creepy zaal tegelijkertijd is. Zeker als je van de zaal boven je een kinderliedje (gezongen door kinderen) wordt afgespeeld.

In de avond was er een 'Catwalk for Charity' in het museum. Al het opgebrachte geld ging naar de kankerbestrijding. Ik hoefde erbij niet veel meer te doen dan wat stoelen sjouwen en er op letten dat mensen niet met hun glazen naar de tentoonstellingszalen gingen. De catwalk zelf was er wel één met humor. Afgezien van de mooie dames (ja Jasper, aantrekkelijke Schotse dames ;) ) waren er ook mannen en een aantal bejaarde vrouwen. Oh en Waldo zat er ook tussen (I found him!!! :P) Maar het meest sexy model van de avond vond ik wel die vent die in een zwarte jurk liep en met een fluffy roze sjaal om liep. Maar afgezien van dat waren de vrouwen tenminste ook geen anorexia-patienten.
Deze avond was ook wel goed om wat beter kennis te maken met wat meer van mijn collega's. Tot nu toe nog geen enkele die niet aardig was :)

Toen ik bij het hostel was heb ik nog mijn overgebleven pasta van gisteren opgewarmd en raakte ik tijdens het eten in gesprek met een Duits stel. Ik heb hun ook nog behoorlijk wat tips gegeven voor 'things to do' in Edinburgh. Ik zit hier pas een week, maar ik kon al behoorlijk wat dingen opnoemen :)

Nou dat was mn verhaaltje voor vandaag weer. Morgen de grote verhuizing en mijn eerste dag op campus.

• 06 September 2013 - 00:42

Joyce:

Haha, ik werd gelijk nieuwsgierig door de titel... en jawel, Vin z'n ogen gaan gelijk naar een man in een jurk! :p Volgende keer zelf meelopen? ;)

Moet je trouwens binnenkort ook zelf rondleidingen verzorgen of is 't meelopen onderdeel van je research?

Succes met verhuizing morgen en de geniet van de kennismaking met de campus en de bewoners! xD

• 06 September 2013 - 01:01

Irene:

Spannend de verhuizing, ik hoop dat je het daar naar je zin gaat krijgen. Leuk dat Ernie de kinderen rond leidt (is er ook nog een Bert?) Jij hebt dus weer een leuke dag gehad. Vanavond hebben we Boukjes verjaardag gevierd. Was erg gezellig, de hele avond op het dakterras gezeten. Welterusten en tot de volgende keer. X

• 06 September 2013 - 06:33

Mario:

Ha ha, het is net alsof je er al jaren woont:)

• 06 September 2013 - 07:12

Sytske Van Strien:

Hoi Vin,
    Dat was weer een drukke en gezellige dag. Ik heb je blog gisteravond om 1 uur op het balkon gelezen met een glaasje wijn in de hand. Het was nog zo warm dat we geen zin hadden om naar bed te gaan.
    Veel succes vandaag met de verhuizing, gauw foto's sturen hoor. xx

• 06 September 2013 - 22:33

Sarina:

Hoi Vincent ik heb net op google earth gekeken waar Edinburgh ligt en het is een mooie stad ,lijkt me leuk om er een keer heen te gaan.

Veel plezier ! Groetjes Sarina

Vincent

Ik ben Vincent. Ik ben op het moment student Cultureel Erfgoed. Wat reizen betreft ben ik in op allerlei verschillende soorten reizen. Ik houd van een strandvakantie, maar stedentrips en roadtrips vind ik net zo leuk. Wat ik met name zo leuk vind aan reizen is dat je met verschillende culturen in contact komt. Ik ontdek graag andere culturen. Ook op culinair gebied ben ik zeer geïnteresseerd in de locale gerechten. Mijn favoriete vakantiebestemming is Schotland. Dit land had meteen na mijn eerste bezoek er aan mijn hart veroverd. Het heeft een hele leuke cultuur en het land op zich is gewoonweg prachtig.

Actief sinds 29 Aug. 2013