On Campus - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu On Campus - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu

On Campus

Door: Vincent van Strien

Blijf op de hoogte en volg Vincent

07 September 2013 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

Ja het klopt, gisteren was er geen nieuw reisverslag van mij. Ik heb namelijk op het moment wat problemen met de wifi op de campus (overkomt mij altijd). Ik zit nu ook in een Starbucks te typen. Maar alles gaat nog altijd prima hier.

Gisterochtend om 8.45 uur werd ik met een busje van het museum verhuisd naar de campus van The Jewel & Esk College. Dit ligt ergens in het oosten van Edinburgh. Een flink stuk van het centrum vandaan. Ik was blij om uit het hostel te gaan, want die afgelopen nacht was er een snurk-kampioen in het bed onder mij komen liggen. Weinig slaap dus.

Toen ik er eenmaal aankwam hielp de chauffeur van het busje mij nog met de koffers en het aanschaffen van de sleutel. Toen werd ik naar mijn kamer gebracht. Het is niet een hele grote kamer, maar ik heb ook niet veel nodig. Het heeft een bed, een bureau, een wastafel en een kast. De douches en de wc's zitten zo wat op de hoek, wat heb je nog meer nodig. (Werkende wifi inderdaad :P).

Toen had ik tot een uur of 1 tijd voor mezelf. Dus ff al mijn spullen op hun plek gezet en toen maar wat op de computer kloten (voor zover dat zonder wifi kan). Om 1 uur kwam er student langs om mij welkom te heten. Hij is zeg maar degene naar wie ik toe kan als ik iets niet weet.

Rond een uur of 4 ben ik naar de informatiebalie gegaan om met Neil Meads te praten over betaling en wat meer richting te krijgen op de campus. Is namelijk heel erg wennen zo'n campus. Het wordt ook nog wennen aan de etenstijden hier. Van maandag t/m vrijdag wordt er namelijk eten geserveerd tussen 16.00 en 18.00 uur. Normaal gesproken eet ik pas rond half 7 of later.
Het eten voor vandaag was haggis met neeps en tatties. Haggis ga ik niet uitleggen wat het is, want of dat weet je wel en anders moet je het eerst maar proeven ;) Neeps is geprakte raap en tatties is aardappelpuree. Een erg lekker typisch Schots gerecht. Ook kan je er soep en salade bij nemen, dat is allemaal inbegrepen.

Na het eten ben ik wat boodschappen gaan doen bij de ASDA. Dit is echt de grootste supermarkt waar ik ooit ben geweest. Ik was ook een beetje van mn stuk gebracht hierdoor. Ben er eerst ook maar even rustig doorheen gelopen voordat ik mijn boodschappen daadwerkelijk ging pakken. Ik heb er wat brood en beleg gekocht voor ontbijt en lunch en natuurlijk ook bier ingeslagen. De collectie aan bier daar viel me wel tegen. Veel slechte buitenlandse bier haddden ze daar, zoals Heineken en Budweiser. Ik heb zelf uiteindelijk maar één van de weinige Britse bieren gekocht, Carling. Het is zo'n biertje waar eigenlijk weinig smaak aan zit, maar het is niet smerig.

De avond op da campus was eigenlijk verrassend rustig. Er was ergens op één kamer wel een feestje aan de gang maar dat was het ook. Op de gang van mijn kamer was het heel stil. Misschien dat de meeste studenten het centrum in gaan. Wel was het brandalarm nog afgegaan. Eén of andere student had of de gril aan laten staan of ergens binnen staan roken, ik weet het niet precies. In elk geval was het geen snuggere actie. Dus toen moesten we allemaal naar buiten. Dat maakte voor de Schotse studenten echter niet veel uit, het feestje ging gewoon buiten door. Eén student had een grote box meegenomen en zijn mp3-speler er op aangesloten. Er werd vrolijk en bezopen meegezongen op een aantal foute nummers (nog steeds beter dan die Nederlandse troep als je het mij vraagt ;) ) Verder was de avond niet heel spectaculair.

Vandaag heb ik de buurt wat meer verkend. De campus ligt in een rustige wijk met veel mooie lage huisjes. Het beste is nog wel dat ik op nog geen 10 minuten lopen van het strand af zit. Ja inderdaad, Edinburgh heeft een strand. Het ligt namelijk aan de uitmonding van de rivier Forth. Het is een mooi strand. Niet zo groot als de Nederlandse stranden, maar wel nog redelijk groot. Ik heb maar gelijk een strandwandeling gemaakt.
Het verschil tussen eb en vloed is hier volgens mij ook groter. Het zand was namelijk allemaal nat en overal lag zeewier. Het was er vandaag in elk geval vrij rustig. Alleen maar een paar mensen die de hond uitlieten en een aantal jonge gezinnen. Het mooiste aan het strand vind ik nog wel is dat je ergens aan de overkant een prachtig heuvellandschap kan zien.

Nu ben ik in weer in het centrum en ga ik vanavond maar een aantal kroegen ontdekken. Morgen hopelijk weer een update vanuit de campus en dan ook wat foto's.

• 07 September 2013 - 22:54

Sytske Van Strien:

Gelukkig nu op je eigen stekkie. Wat voor faciliteiten zijn er op de campus, kun je zelf ergens iets koken of zo. Is er een gezamenlijke woonruimte. Leuk dat je op het strand geweest bent. Hoe lang is het vandaar naar het centrum ? Veel plezier op je verdere verkenningstocht dit weekend.
    xx

• 08 September 2013 - 00:44

Joyce.:

Geen Brewdog bij de ASDA? :s Maar fijn dat je je kamer hebt! Tijdens 't brandalarm kreeg je natuurlijk DE gelegenheid om mensen te leren kennen...

Een strand verwacht ik daar idd niet, maar wel leuk. Maar in de verhalen die ik tot nu toe heb gelezen van je, is daar gewoon alles mooi. Nog niks negatiefs over de stad zelf? Ik kijk uit naar het verslag van je kroegentocht en de foto's. xD Btw ook groeten van Peter!

Vincent

Ik ben Vincent. Ik ben op het moment student Cultureel Erfgoed. Wat reizen betreft ben ik in op allerlei verschillende soorten reizen. Ik houd van een strandvakantie, maar stedentrips en roadtrips vind ik net zo leuk. Wat ik met name zo leuk vind aan reizen is dat je met verschillende culturen in contact komt. Ik ontdek graag andere culturen. Ook op culinair gebied ben ik zeer geïnteresseerd in de locale gerechten. Mijn favoriete vakantiebestemming is Schotland. Dit land had meteen na mijn eerste bezoek er aan mijn hart veroverd. Het heeft een hele leuke cultuur en het land op zich is gewoonweg prachtig.

Actief sinds 29 Aug. 2013