(Te) gekke metalheads & gedoe met pinautomaten - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu (Te) gekke metalheads & gedoe met pinautomaten - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Vincent Strien - WaarBenJij.nu

(Te) gekke metalheads & gedoe met pinautomaten

Door: Vincent van Strien

Blijf op de hoogte en volg Vincent

09 September 2013 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

Grrr... Het internet op de campus doet het nog steeds niet. Zit dus weer in de Starbucks. Ik begin me af te vragen of ze mij wel het goede wachtwoord hebben gegeven.

Anyway. Zaterdag na mijn blogupdate in de Starbucks heb ik eerst even de hele Royal Mile afgelopen. Het blijft een heerlijk loopstukje. Toen was ik toch echt wel aan een pintje toe. Ik ben in pub genaamd World's End gaan zitten en heb daar een heerlijke Belhaven Black genomen. Een Schotse stout (voor de niet-bier kenners, een stout is een héél donker biertje, bijna zwart van kleur). Toen begon ik ook wel een beetje trek te krijgen en heb ik heerlijke schotse zalm met spinazie, sperziebonen en aardappelpuree gegeten. Hoewel het bier en het eten er goed was, vond ik het niet bepaald een gezellige pub om te blijven hangen. Puur een pub om te eten.

Hierna ben ik naar een pub gegaan waar ik al sinds dag 2 ofzo naartoe wou. Deze heet The Banshee Labyrinth. Een metalkroeg dat vlak naast de bespookte Niddry Street Vaults ligt. Een goede plek voor mij om het uitgaansleven te verkennen. Hier ontmoette ik een groep schotse metalheads. Ik kan je één ding met zekerheid zeggen, schotse metalheads zijn GEWELDIG!!! Een enorm leuk gevoel voor humor en doen enorm gekke dingen. Ik ga niet op deze blog zeggen wat ze allemaal deden, maar laat ik zeggen dat schotse metalheads vrijwel geen grenzen kennen ;) Ook nog flink lang met een meid over de band Marillion gepraat (ze was helemaal blij dat ze nu iemand kende die dat ook een goede band vond). En even voor de duidelijkheid, deze meid was al getrouwd met een andere hele aardige gozer. Dat wil niet zeggen dat er geen leuke meiden rondliepen ;) Ik ga daar zeker vaker komen. Redelijk wat pints die avond naar binnen gewerkt, toch had ik er niet zo veel last van. Dat kan natuurlijk komen door de lichte alcoholpercentages van schotse ales.
Met deze gezellige schotten ga ik nog vaker mee drinken, moet alleen mn wifi wel gaan werken op de campus, zodat ik contact met ze op kan nemen.

Op zondag was het mijn dat van betaling voor mn huur. Per maand is het 490 pond, dus ik dacht ik loop even naar de ASDA en pin daar 500 pond en kan ik verder een rustige zondag hebben. Kom ik daar wil die geen 500 pond pinnen. Dus ik bellen naar huis om te vragen of ik soms op één of andere manier niet goed genoeg op mn geld had gelet. Nee hoor, ik blijk zat geld te hebben. Toen ben ik dus maar naar het centrum gegaan om het bij een andere bank te proberen. Ook daar lukte het niet. Ik helemaal in paniek, wat als mn kaart kapot is. Wat blijkt nou, de ING laat mij op een dag niet meer dan 500 EURO pinnen. Helemaal niet aan gedacht natuurlijk. Dus ik heb maar 400 pond gepint en het uitgelegd aan degene aan wie ik het moet betalen. Hij, gelukkig een relaxte gozer, vond het prima en nu moet ik morgen de rest betalen. Verder was mn zondag gewoon weer rustig.

Vandaag was het op stage weer het onderzoek doen en e-mails verzenden (ik heb trouwens nu mn eigen e-mail daar :) ) Ik vertelde mn stagebegeleidster nog dat ik van schotse origine was. Ze vond het helemaal leuk. Ook vertelde ik over mn eerste maal op campus (haggis, neeps & tatties) daar moest ze ook wel om lachen. Verder heeft ze me ook de tip gegeven om buiten Edinburgh de trein te nemen naar North Berwick. Hier moet een hele mooie kust zijn. Ga ik zeker een keer doen!!!
Bij het avondeten op campus ben ik bij een groep studenten aan tafel gaan zitten, zij waren echter wel bijna klaar met eten en dus snel weg. Maar ze leken me wel aardig. Ik ga vaker bij ze zitten.

Nou dat was het weer voor vandaag. Morgen hopelijk wel internet op campus en anders weer een update over een paar dagen.

P.S. Joyce er was inderdaad geen Brewdog daar, ze hadden alleen maar pils, kriek en cider. Wel weet ik waar het Brewdog café zit. Dus als je langskomt kunnen we daar zoiezo heen ;)

Nou dat was het weer voor vandaag. Morgen hopelijk wel internet op de campus

• 09 September 2013 - 21:45

RJ:

leuke update weer!!!

• 09 September 2013 - 22:13

Sytske Van Strien:

Tja ook helemaal niet bij stil gestaan bij het verschil tussen euro's en ponden, je kon gewoon geen 500 pond opnemen. /Nou dan weet je dat voor de volgende keer. 490 pond per maand valt zelfs nog iets mee.
    Weer een leuk verhaal en de eerste kennissen zijn gemaakt. Hopelijk doet je internet het morgen wel, anders maar weer eens navragen.
    Ben benieuwd naar foto's van je kamer en de campus.

• 09 September 2013 - 22:23

Irene:

Leuk om je verhaal weer te lezen! Blij dat het allemaal goed met je gaat. Goed dat je er zelf op uitgaat. Zo leer je lekker veel mensen kennen. Liefs Irene

• 10 September 2013 - 00:16

Joyce:

Oef, 490 pond huur is eigenlijk best een flinke uitgave... gelukkig zit daar wel een warme maaltijd bij inbegrepen! Kan je de huur trouwens niet gewoon overschrijven?

The Banshee Labyrinth klinkt btw erg gezellig en dan binnenkort ook uitzoeken hoe 't Brewdog café is en waar de lekkerste whisky's voor een leuk prijsje gedronken kunnen worden! ;)

Vincent

Ik ben Vincent. Ik ben op het moment student Cultureel Erfgoed. Wat reizen betreft ben ik in op allerlei verschillende soorten reizen. Ik houd van een strandvakantie, maar stedentrips en roadtrips vind ik net zo leuk. Wat ik met name zo leuk vind aan reizen is dat je met verschillende culturen in contact komt. Ik ontdek graag andere culturen. Ook op culinair gebied ben ik zeer geïnteresseerd in de locale gerechten. Mijn favoriete vakantiebestemming is Schotland. Dit land had meteen na mijn eerste bezoek er aan mijn hart veroverd. Het heeft een hele leuke cultuur en het land op zich is gewoonweg prachtig.

Actief sinds 29 Aug. 2013